Aarni Jäske
Aarni Jäske

Tekniikka ja työtavat

Tekninen toteutus: Mig ja Tig -hitsaus

Materiaali: titaani, ruostumaton ja haponkestävä teräs

Pintakäsittely:
Käytän nopeaa hitsausta. Lämmittämällä teräksen pintaa eri lämpötiloihin siihen on mahdollista saada lähes kaikki sateenkaaren värit. Sen lisäksi käytän jyrsintä pieniin yksityiskohtiin pinnassa. Viimeistelen kerroksilla lakkaa. Eläinpatsaissa käytän lasisilmiä.

Suunnitteluvaiheessa otan huomioon seuraavat asiat:
Eläimellä sen asento, mihin suuntaan se katsoo, mihin suuntaan se on menossa ja kuinka se sopii ympäristöönsä.

Sen lisäksi on tärkeää tietää patsaan tulevan omistajan toiveet. Tarvitsen myös tietoa patsaan tulevasta paikasta, tähän ovat esimerkiksi valokuvat hyviä. Täytyy myös suunnitella mahdollinen jalusta ja sen materiaali, esimerkiksi kivi tai teräs, ja tehdä siitä yhteensointuva kokonaisuus.

Joskus miellyttävä lopputulos vaatii sen, että joitain osia patsaasta tuodaan enemmän esille ja joitakin vähemmän. Otan kuvia työtäni varten eri suunnista ja piirrän luonnollisen kokoisia luonnoksia työn alla olevasta aiheesta.

Tarkasti tehty runko on hyvin tärkeä osa onnistunutta teosta. Luonnostelen, leikkaan ja muotoilen jokaisen teräksenpalan yksi kerrallaan. Käytän yhdessä teoksessa paloja parista sadasta jopa kymmeniin tuhansiin. Jokainen teokseni on uniikki.