Aarni Jäske
Aarni Jäske

Aarni Jäske

Putkahti maailmaan 16 kesäkuuta vuonna 1951 saunan lämmössä Kurikassa, Etelä-Pohjanmaalla.

Vanhemmillani oli turkislakkitehdas, jonka toiminnassa olin mukana pienestä pojasta lähtien. Siellä kehitin värisilmääni ja opin sommittelua ja muotoilua. Opin turkkurin ammatin. Valmistuin levyseppähitsaajaksi ja autopeltisepäksi ammatikoulusta. Kaikessa tekemässäni on aina ollut mukana luova, taiteellinen kosketus jonka olen saanut syntymälahjaksi.

Menin naimisiin Kaijan kanssa vuonna 1979. Olemme saaneet neljä lasta: Satu (s. 1979), Niko (s. 1981, kuoli 4 ½ kuukauden iässä kätkytkuolemaan), Mikael (s. 1982) ja Jenna (s. 1984). Tuohon aikaan elämässäni olin markkinamyyjänä ja kiersin pitkin Suomea myyden tekemiäni ja suunnittelemiani maskotteja ja muita koriste-esineitä. Sitten jouduin sappikivileikkaukseen, joka epäonnistui ja jouduin sairaseläkkeelle.

Nyt minulla on kaikki aika maailmassa toteuttaa unelmiani ja taideteoksiani omaksi ja toisten iloksi. Eläimet ja luonto ovat lähellä sydäntäni ja ne antavatkin usein ideoita taideteoksiini.

Elämäni aikana oppimani asiat ovat antaneet minulle kyvyn luoda taideteoksiani ruostumattomasta teräksestä. Rakastan haasteita, sillä ne pitävät mielen virkeänä ja auttavat kehittämään itseä ja taitoja.

Terveisin, Aarni Jäske